POSTED BY Unistal Unistal | Jul, 10, 2018 |
bosch compres 6000 toplotna pumpa vazduh voda

 Toplotne pumpe vazduh voda

– Superiorna u svemu – Bosch

Toplotne pumpe BOSCH Compress 6000 AW su rezultat dugogodišnjeg razvoja i istraživanja BOSCH korporacije. Njene izuzetne performanse pomeraju standarde: najviši COP u klasi, najmanja težina u klasi, širok opseg unutrašnjih jedinica za svaku kuću… Ali ono što je posebno važno je da se radi o toplotnoj pumpi koja je najtiša u klasi, značajno tiša od sličnih proizvoda, što je jako važno za rad u noćnom režimu, i povećanje komfora korisnika.

 • Visoka energetska efikasnost COP do 5.1, koju obezbeđuje modulacija kompresora preko invertera, što znači da je 5,1 kW toplotne energije napravljeno iz 1 kW električne energije, tj. da je razlika od 4,1 kW je besplatna energija dobijena iz spoljnjeg vazduha
 • Brza i jednostavna instalacija zahvaljujući novoj konfiguraciji komponenata
 • Opcija Whisper: smanjenje nivoa buke za 3 dB(A), što je jako važno naročito noću
 • Mogućnost kombinovanja sa sa gasnim kotlom i solarnim sistemom
 • Nova generacija invertera , dvostruko rotirajući kompresor
 • Izuzetno efikasna funkcija “defrost”
 • Visoki kvalitet, proizvedeno u Švedskoj

 

Inovativna u svakom pogledu

 • Kompresor nije jedini razlog visoke efikasnosti toplotne pumpte Compress 6000 AW: Veliki broj inovacija i usavršenih rešenja igraju ulogu u pouzdanom radu toplotne pumpe u svim godišnjim dobima:
 • Napredna funkcija “defrost” i promenljiva brzina ventilatora za razliku od standardnih vazduh-voda toplotnih pumpi ne zahteva odmrzavanje na sobnoj temperature ispod 5˚C što doprinosi dodatnom komforu i uštedi energije.
 • Takođe, ova toplotna pumpa je tiha u radu. U tihom načinu rada, nivo buke se još dodatno smanjuje za 3 dB. Korisnik je može podešavati ručno ili automatski – npr. za noćni rad.
 • Ako je u domaćinstvu velika potreba za toplotom, kao na primer zimi, toplotna pumpa radi punom snagom. Kada je potrošnja toplote manja, kao u proleće ili jesen, toplotna pumpa automatski smanjuje snagu.
 • Visoka pouzdanost u radu pod ekstremnim uslovima obezbeđena je zahvaljujući alarmu koji blokira posudu za kondenzat i to u trenutku kada u posudu za drenažu upadne lišće ili druge nečistoće.
 • Komforno je takođe i upravljanje pomoću smart telefona: koristeći aplikaciju, krajnji korisnik može jednostavno i na povratku sa putovanja daljinski da upravlja svojom toplotnom pumpom

Zauzima malo prostora, laka i tiha

Još jedna prednost su kompaktne dimenzije uređaja i mala težina, a time i manja potreba za prostorom .
Zahvaljujući strukturi materijala spoljne jedinice – polipropilen koji ima sposobnost recikliranja (EPP), velike izdržljivosti, izvanredne toplotne i zvučne izolacije , obezebeđen je nizak nivo buke i zanemarljiv gubitak toplote. Compress 6000AW je tiši od modernih mašina za pranje sudova.
Instalacija i servis su jednostavni, pošto se metalni bočni paneli skidaju i isporučuju odvojeno. Na taj način se izbegava oštećenje prilikom transporta kao i pristupačnost svih bitnih delova spoljašnje jedinice prilikom servisa.

Naša preporuka toplotne pumpe za vaš objekat:

Gde da kupim? ( idi na sledeći link )

TOPLOTNA PUMPA COMPRESS 6000 AW BOSCH

 

Kombinujte Bosch toplotnu pumpu sa modulacionim FanCoilom (ventilator konvektorom):

Na sledećem linku možete videti našu preporuku za grejanje/hlađenje vašeg objekta. U kombinaciji sa frekventno regulisanim FC jedinicama vaš sistem je u potpunosti optimizovan i spremni možete da čekate leto/zimu. Pogledajte nanovije modele FanCoil jedinica koje su najtiše i najtanje na tržištu.

 

Gde da kupim? ( idi na sledeći link )

FanCoil ventilator konvektori

 

 

 

 

TAGS : ovlašćeni servis toplotne pumpe toplotne pumpe Bosch ugradnja ključ u ruke ugradnja toplotne pumpe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *