Toplotne pumpe

Toplotne pumpe cena

Ovlašćeni prodavac, instalater i serviser za toplotne pumpe cena  BOSCH, LG , Riello, Galletti.

Zašto su toplotne pumpe vazduh voda pametno rešenje za Vaš dom?

Ugradnjom napredne tehnologije Bosch  vazduh-voda, ne samo da dobijate jeftinu energiju iz okruženja, već izbegavanjem korišćenja fosilnih energetskih resursa ne zagađujete okolinu i čuvate planetu za budućnost vaše porodice.
Šta više, sa integrisanom funkcijom hlađenja pored uštede u grejanju imaćete uštedu i u hlađenju tako da se tokom cele godine ušteda dodatno povećava. Fleksibilnost koja je omogućena novom generacijom Bosch sistema vazduh-voda čini ih savršenim izborom za novije objekte sa malim gubitkom toplote kao i za nadogradnju postojećih sistema grejanja. Da bi se bolje upoznali sa tehnologijom , u nastavku su neki od odgovora na najčešće postavljana pitanja.

Kako toplotna pumpa sa vazduhom kao izvorom

toplote koristi energiju iz spoljašnjeg vazduha?

Toplotne pumpe sa vazduhom kao izvorom toplote rade u obrnutom smeru od frižidera. Prilikom hlađenja hrane uz pomoć frižidera toplota se proizvodi kao „otpad“. Ova toplota se prenosi na zadnju stranu uređaja i preko saća „baca“ u okolni vazduh. Isti proces se dešava kod toplotne pumpe vazduh-voda – ali u potpuno suprotnom smeru: Ona izvlači energiju iz vazduha oko spoljašnje jedinice i dovodi ga do sistema grejanja kao toplotnu energiju. Dok se voda u vašem sistemu grejanja zagreva, vazduh koji prolazi kroz uređaj se hladi. Da bi to uradila potrebna joj je samo električna energija, ali u znatno manjoj količini u odnosu na proizvedenu toplotu.

Koja je prednost toplotne pumpe vazduh-voda u

odnosu na druge vrste toplotnih pumpi?

Upotreba okolnog vazduha uz pomoć toplotne pumpe vazduh-voda je vrlo jednostavna. Za razliku od uređaja koji se zasnivaju na upotrebi energije podzemnih voda ili energije zemlje, trošak instalacije toplotnih pumpi vazduh-voda je nizak: Nije potrebno kopanje u zemlji, nije potreban bunar kao ni jako puno dodatne opreme koja je uz ove sisteme neophodna. Za toplotne pumpe sa vazduhom kao izvorom toplote nije potrebna posebna dozvola, kao što je potrebno za instalaciju toplotne pumpe sa izvorom toplote iz zemlje ili podzemnih voda.

Zašto toplotna pumpa vazduh-voda pomaže uštedi

energije?

Toplotna pumpa vazduh-voda koristi uskladištenu toplotu iz okolnog vazduha na najefikasniji način. Toplota iz okruženja je praktično neiscrpna i uvek je dostupna. Zbog toga, toplotna pumpa sa vazduhom kao izvorom toplote se smatra jednim od najefikasnijih rešenja za korišćenje obnovljive energije.

COP, SCOP, EER, SEER – šta znače ove skraćenice?

COP vrednost u slučaju toplotne pumpe opisuje odnos trenutnog učinka koji se pruža i električnog učinka koji se konzumira u datom trenutku. U slučaju novih Bosch toplotnih pumpi ostvariva je COP vrednost od čak 4,93, što znači da se u određenom trenutku obezbeđuje količina toplotne energije koja je 4,93 puta veća od količine električne energije koja se koristi. Na isti način, za hlađenje, EER vrednost od 3,65 znači da Bosch toplotna pumpa obezbeđuje 3,65 puta veću energiju hlađenja od električne energije koja je uložena u datom trenutku. Ove dve vrednosti daju pregled o trenutnom funkcionisanju toplotne pumpe, ali ne daju pregled za celu sezonu. U tu svrhu se uvode SCOP i SEER vrednosti za toplotne pumpe. SCOP je Sezonski COP, dok je SEER Sezonski EER i za razliku od COP i EER oni opisuju period, tj. celu sezonu u smislu efikasnosti.
 toplotne pumpe, gasni kotao, podno grejanje
………………………………………………………………………………………

Uputstvo za upotrebu:

Uputstvo za upotrebu – Compress 6000aw (PDF 1.9MB)

Uputstvo za instaliranje:

Uputstvo za instaliranje – Compress 6000aw (PDF 6.3MB)

Uputstvo za instaliranje – Compress 6000aw (PDF 2.5MB)

Uputstvo za instaliranje – Compress 6000aw (PDF 8.1MB)

Uputstvo za projektovanje:

Uputstvo za projektovanje – Compress 6000aw_(PDF 10.0MB)

……………………………………………………………………………………….

Showing 1–16 of 18 results